dinsdag, oktober 13, 2009

Gmail detecteert verkeerde ontvangers

AMSTERDAM - Een nieuwe, experimentele functie in Googles maildienst Gmail moet voorkomen dat gebruikers mailtjes aan de verkeerde ontvanger sturen.
De nieuwe functie maakt deel uit van een pakket foefjes die gĂȘnante mailfouten moeten helpen voorkomen, zoals een knop waarmee gebruikers het versturen van een e-mail binnen tien seconden nog ongedaan kunnen maken, en een waarschuwing bij vergeten bijlages.
Ook kan Gmail e-mailers vragen om eerst een som op te lossen voor midden in de nacht een bericht wordt verzonden. Dat moet voorkomen dat mensen met een slok op mailtjes versturen waar ze de volgende dag spijt van hebben.
Dat pakket is sinds dinsdag uitgebreid met 'Got the wrong Bob?' of in het Nederlands, 'De verkeerde Bob te pakken?'. Die melding verschijnt als een gebruiker de verkeerde contactpersoon selecteert uit het lijstje met suggesties dat verschijnt bij het invullen van de ontvangers.
De functie stelt dat vast aan de hand van gebruikelijke combinaties van contactpersonen. Wie regelmatig met drie mensen mailt, en de adressen van de eerste twee correct invoert, wordt gewaarschuwd als de derde ontvanger niet lijkt te kloppen.
De bescherming is, net als de andere experimentele functies, in te schakelen in het onderdeel 'Labs' van het instellingenmenu.
(Bron)

Je kunt ook gewoon niet mailen als je zat bent.

Geen opmerkingen: