dinsdag, oktober 13, 2009

Tivoli stopt gesprekken over Muziekpaleis

UTRECHT - Het bestuur van Stichting Tivoli praat niet langer mee over de samenwerking binnen de Stichting Muziekpaleis in Utrecht. De nieuwe muziektempel is de opvolger van Muziekcentrum Vredenburg.
Volgens Poppodium Tivoli werkt de gemeente Utrecht aan een heel andere bestuurlijke structuur van de Stichting Muziekpaleis, dan per contract is vastgelegd.
Daarbij verdwijnt vrijwel de hele inbreng van Tivoli, liet een woordvoerder dinsdag weten. Dit is reden voor het poppodium om uit het overleg te stappen.
In het huidige bestuur van de Stichting Muziekpaleis zitten drie mensen van Tivoli, drie van de gemeente en een van de derde partner, Stichting Jazz Utrecht.
Daarnaast is er een (onafhankelijke) voorzitter. In de omstreden plannen van de gemeente komen voor de drie Tivoli-bestuursleden personen in de plaats die geen enkele relatie met het poppodium hebben.
Tivoli maakt zich zorgen over de financiële onderbouwing van de exploitatie van het Muziekpaleis. Daarover was overeenstemming, maar als de Tivoli-leden uit het bestuur moeten, heeft het poppodium geen zeggenschap meer.
''De gemeente kan nooit van Tivoli verwachten dat het in een fusie stapt, waarbij grote twijfels over de financiën zijn'', zei voorzitter Barry de Vos dinsdag.
De Tivoli-voorzitter zegt dat het poppodium met 300.000 bezoekers per jaar een grote partner is. ''In Vredenburg kwamen 100.000 bezoekers.''
Het Muziekpaleis valt veel duurder uit dan oorspronkelijk was geraamd. De gemeenteraad ging begin juli akkoord met de extra kosten van 34 miljoen euro. De bouw gaat de gemeente in totaal 132,5 miljoen euro kosten. De oospronkelijke raming was 47 miljoen.
(Bron)

Utrecht hè, Utrecht...

Geen opmerkingen: