woensdag, maart 24, 2010

Beveiliger bespiedt collega met bodyscanner

AMSTERDAM - Amper een maand na de introductie van bodyscanners op Britse vliegvelden is het eerste misbruikgeval opgedoken. Een veiligheidsbeamte van de luchthaven Heathrow heeft eerder deze maand een vrouwelijke collega onvrijwillig 'gescand'.
Zo blijkt woensdag uit berichtgeving in diverse Britse media.
Het 29-jarige slachtoffer kreeg van haar collega een opmerking over haar borsten, nadat zij nietsvermoedend door de scanner was gelopen. "Ik ben volledig getraumatiseerd", aldus Jo Margetson tegenover de Engelse boulevardkrant The Sun.
De 25-jarige man heeft inmiddels een waarschuwing gekregen van de politie. Of hij wordt ontslagen, heeft zijn werkgever nog niet bekendgemaakt.
De scanners werden vorige maand, na een mislukte aanslag tijdens kerst op een vlucht naar Detroit, geïnstalleerd op vliegvelden in Manchester en Londen (Heathrow). Op de beelden van de 90.000 euro kostende apparaten verschijnen reizigers zonder hun kleding, zodat eventuele wapens opgemerkt kunnen worden.
Reizigers die zich niet willen laten scannen, kunnen hun vliegreis vergeten. Dat bleek eerder deze maand, toen twee vrouwen weigerden om voor de camera te gaan staan.
In Nederland moeten alle passagiers naar de VS al sinds eind vorig jaar verplicht een 'full body'-scan ondergaan.
(Bron)

Geen opmerkingen: