woensdag, maart 24, 2010

Borstimplantaat wordt bom

AMSTERDAM – Na een bestanddeel uit Botox, dat door terroristen gebruikt zou worden om explosieven van te maken, lijken nu ook borstimplantaten door radicalen tot bom verheven. Dat ontdekte MI5, de Britse geheime dienst.
Enkele dokters die in Groot-Brittannië opgeleid zijn zouden hun herkomst, die in het Midden Oosten ligt, recentelijk weer hebben opgezocht. Aldaar leidde hun medische kennis tot de nieuwe techniek, waarbij siliconenborsten gevuld worden met explosieven voor ze een plek krijgen in de borstkas van vrouwelijke zelfmoordterroristen.
Hierdoor is het nagenoeg onmogelijk om de bommen te onderscheppen, aldus The Sun woensdag. Zelfs bodyscanners op luchthavens zouden geen uitkomst bieden.
"Van vrouwelijke zelfmoordterroristen van Al-Qaeda is bekend dat ze bommen in hun borsten hadden," zegt terrorisme-expert Joseph Farah. "Die waren aangebracht op een manier die kenmerkend is voor borstvergroting." Enkele mannen zouden de explosieve siliconen inmiddels ook al in hun billen aangebracht hebben gekregen.
De nieuwe techniek werd ontdekt toen de in Londen wonende Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab met Kerstmis bijna een vliegtuig tot ontploffing bracht. Hij had de siliconenvullingen destijds los in zijn broek zitten.
“Was het implantaat echter op probate wijze in het lichaam ingebracht, dan was het nagenoeg onmogelijk geweest om deze te detecteren”, zo bevestigt een, volgens de krant, vooraanstaande chirurg.
(Bron)

Bodyscanners helpen niet, straks wordt er nog gepleit voor handmatige controles.
Je gaat toch stiekem denken dat 1 april steeds dichterbij komt.

Geen opmerkingen: