dinsdag, maart 23, 2010

Duitse gepensioneerden vast om ontvoering

Een Duits hof heeft leden van een 'bende van gepensioneerden' dinsdag schuldig bevonden aan ontvoering en veroordeeld tot uiteenlopende gevangenisstraffen. Twee mannen en twee vrouwen hadden hun financieel adviseur ontvoerd en hem gedwongen ruim twee miljoen euro over te maken naar hun bankrekeningen.
De vier, tussen de 61 en 80 jaar oud, bekenden dat zij in juni de man in het Zuid-Duitse stadje Speyer hadden ontvoerd en gevangen hadden gehouden in een kelder. Ze voelden zich door de adviseur bedrogen omdat ze grote bedragen bij hem hadden belegd, waarover zij in de loop der jaren rente kregen uitgekeerd. Door de financiële crisis stokten de betalingen, waarop zij volgens de rechter 'op spectaculaire wijze' het recht in eigen hand namen.
Het slachtoffer slaagde erin een gecodeerde boodschap aan te brengen op een overboekingsbiljet aan zijn bank in Zürich, waarna hij na vier dagen gevangenschap door de politie werd bevrijd.
De twee mannen kregen gevangenisstraffen van vier en zes jaar, de vrouwen kregen voorwaardelijke straffen van 21 en 18 maanden. Tegen een vijfde verdachte werd de zaak wegens ziekte geseponeerd.
(Bron)

Geen opmerkingen: