dinsdag, maart 23, 2010

Minnares moet miljoenenclaim ophoesten

AMSTERDAM – Een 60-jarige vrouw uit Amerika heeft een torenhoge schadeclaim toegewezen gekregen omdat haar echtgenoot zich schuldig had gemaakt aan overspel. Maar niet haar man, maar de minnares moet de claim van negen miljoen dollar ophoesten.
Dat meldt The Daily Telegraph dinsdag.
Deze uitspraak is mogelijk dankzij een oude wet die nog geldig is in de Amerikaanse staat North Carolina. Die wet bepaalt dat een vrouw recht heeft op een schadevergoeding als iemand haar man ‘steelt’.
De bedrogen Cynthia Schackelford betoogde voor de jury dat zij en haar man Allan na 33 jaar huwelijk nog gelukkig waren met elkaar, totdat ze tekenen van ontrouw opmerkte. Haar man maakte ineens overuren, er stonden opvallende afrekeningen op zijn creditkaart en de telefoonrekening liep op.
Ze kwam erachter daar haar man een geheime relatie had met de 49-jarige Anne Lundquist. Vervolgens meende Schackelford tegenover de jury dat de minnares haar man had afgepakt en eiste een vergoeding.
De rechter gaf haar gelijk en kende de minnares een schadeclaim toe van negen miljoen dollar.
De minnares is het er niet mee eens en gaat in hoger beroep.
North-Carolina is één van de zeven staten in Amerika waar de oude wet nog van kracht van is en claims na overspel kunnen worden toegekend.
(Bron)

Geen opmerkingen: