maandag, maart 22, 2010

Lugubere vondst in GGZ-gebouw

VENRAY - Een 50-jarige inwoner van Venray heeft bij de politie aangifte gedaan van de vondst van menselijke lichaamsdelen in de kelder van een voormalige psychiatrische inrichting in Venray.
De politie heeft maandag een bericht hierover in het AD bevestigd.
De man, Peter Swinkels, kreeg in 2006 de opdracht een voormalig mortuarium in het gebouw van het huidige GGZ-hoofdkantoor leeg te ruimen.
Swinkels zegt daar in het bijzijn van getuigen emmers met afgehakte ledematen, hersenen, afgeknipte tenen en andere organen gevonden te hebben.
In opdracht van zijn baas bij de GGZ moest hij de menselijke resten in een koeling doen, maar de volgende dag waren alle organen volgens Swinkels verdwenen.
Swinkels kon na vier jaar niet langer aan de hem opgelegde zwijgplicht voldoen. ''Ik kon er niet meer van slapen'', zei hij maandag. ''Ik vind het oneerbiedig hoe daar met de doden is omgegaan''.
Een woordvoerder van de GGZ Noord- en Midden-Limburg bevestigde dat in het vroegere mortuarium tot midden jaren '90 obducties plaatsvonden voor wetenschappelijk onderzoek. Daarbij werden lichaamsdelen op sterk water gezet. Meer kon hij hierover nog niet kwijt.
(Bron)

Geen opmerkingen: