maandag, maart 22, 2010

Meisje reist elke dag met 'death ride'

AMSTERDAM - De negenjarige Colombiaanse Daisy Mora reist elke dag met de 'death ride' naar school. Het is een levensgevaarlijke kabelbaan die 400 meter boven de wilde rivier Rio Negro hangt. Dat meldt de Britse tabloid Daily Mail maandag.
Op de oude, verroeste ‘death ride’ neemt Daisy ook nog haar vijfjarige broertje Jamid mee in een juten zak, omdat hij zelf nog te jong is om aan de baan te hangen. Met een houten vork kan het meisje min of meer remmen.
De kabelbaan sjeest met 65 kilometer per uur naar beneden en is de enige manier om aan de andere kant van de oever te geraken. Ook verbindt de baan het gebied met de buitenwereld. Daarnaast gaan voedsel en vee ook via de ‘death ride’ mee.
De kabelbaan gaat in twee richtingen en hangt al eeuwen boven de Rio Negro. De Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt was de eerste westerling die het systeem met eigen ogen mocht aanschouwen. Toen waren de kabels van hennep, maar intussen zijn de kabels vervangen door stalen exemplaren.
(Bron)

1 opmerking:

Unknown zei

Het lijkt me niet veel gevaarlijker dan wat ik zie wat sommige ouders hier in de buurt moeten doorstaan als ze hun jong met de fiets willen brengen. Door andere ouders dus, die zo nodig met de oto moeten.