maandag, maart 22, 2010

Vergelijkingssites gaan samenwerken

AMSTERDAM - Twee van de grootste vergelijkingssites van Nederland, Beslist.nl en Kieskeurig.nl, gaan samenwerken.
De productbeoordelingen van Kieskeurig.nl worden voortaan ook op Beslist.nl getoond. Dat lieten de beide bedrijven maandag weten.
Kieskeurig, onderdeel van uitgever Sanoma, heeft elke maand 2,3 miljoen unieke bezoekers die zich willen oriƫnteren op de aankoop van een product. Beslist, dat zelfstandig is, heeft er rond twee miljoen.
Volgens een woordvoerder van Kieskeurig maakt de helft van alle Nederlanders weleens gebruik van de site. Kieskeurig is niet bang dat 'klanten' nu overlopen naar de concurrent, nu die ook zijn productbeoordelingen gaat tonen.
''We hopen er juist extra bezoekers door te trekken.'' Dat zou moeten gebeuren via een link die doorverwijst. Kieskeurig wil dat de beoordelingen van zijn bezoekers op zo veel mogelijk plaatsen te zien zijn. Zo gebeurt dat bijvoorbeeld ook al in een elektronicazaak.
Ook Beslist.nl denkt dat de samenwerking geen bezoekers kost. ''Wij kunnen nu juist alles tonen.'' Beide sites bieden productvergelijkingen. Ze verdienen hun geld via het 'doorsluizen' van bezoekers naar al dan niet virtuele winkels en met advertenties.
(Bron)

Geen opmerkingen: