dinsdag, maart 16, 2010

'Buitenlandse reizen politie kosten tonnen'

RIJSWIJK - De top van de Nederlandse politie heeft de afgelopen twee jaar 730.000 euro besteed aan reizen naar het buitenland. Dat meldt het AD dinsdag.
De krant baseert zich op gegevens die het verkreeg via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.
De meeste reizen werden gemaakt in het kader van internationale samenwerking, bijvoorbeeld over drugs en mensenhandel. De duurste reizen stonden in het teken van teambuilding tussen politietop en burgemeesters. Burgemeesters vormen in een regio het bestuur van de politie.
Volgens een woordvoerder van de Nederlandse politie is internationale samenwerking voor de politie van ''levensbelang'' voor een goede opsporing. ''Het is heel belangrijk voor de bestrijding van criminaliteit. Die houdt niet op bij de landsgrenzen, integendeel'', constateert hij.
''Maar dat betekent niet dat wij geen oog moeten hebben voor de huidige economische situatie en de bezuinigingen die daaruit voortvloeien.''
Daarom gaan de korpschefs en de korpsbeheerders (burgemeesters die verantwoordelijk zijn voor het veiligheidsbeleid) ''kritisch en scherp'' kijken naar hun reizen, vertelt de zegsman. ''We keuren het reizen niet af maar nemen het wel kritisch onder de loep.''
(Bron)

Geen opmerkingen: