woensdag, maart 17, 2010

PVV: college vormen in Almere lukt niet

De PVV vreest dat de partij in Almere geen zitting kan nemen in het nieuwe college van burgemeester en wethouders. De PVV, die tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen vanuit het niets met negen zetels de grootste partij werd in Almere, meldt woensdag in de Flevolandse stad in de oppositie te worden gedrukt.
Een groot deel van de andere partijen zou de PVV niet tegemoet willen komen op voor de PVV essentiële onderdelen zoals het instellen van stadscommando's, lastenverlichting voor de inwoners en het tegengaan van islamisering. Omdat de PVV in Almere de grootste partij werd bij de afgelopen verkiezingen, mocht de PVV verkennende besprekingen gaan voeren om te kijken of zij met andere partijen een college kon smeden.
De Almeerse PVV-fractievoorzitter Raymond de Roon zegt dat hem in deze verkennende besprekingen die hij met acht partijen heeft gevoerd is gebleken dat zij op vrijwel al die onderdelen geen concessies willen doen aan de PVV. "PvdA, GroenLinks, SP en D66 hebben aangegeven dat zij onze stadscommando's niet willen en ook onoverbrugbare verschillen zien tussen hun en onze visie op de samenleving."
Met Leefbaar Almere praat de PVV niet. Het CDA sluit volgens De Roon lastenverlichting voor de burgers uit. De VVD doet dit volgens hem vooralsnog ook. Deze laatste partij heeft aangegeven het liefst samen met de PVV en PvdA een college te vormen. "Door de houding van de PvdA is dit echter een illusie", zegt De Roon. Vanwege de 'blokkades op voor de PVV belangrijke punten' acht hij een coalitie van de PVV en VVD met kleinere partijen evenmin haalbaar.
(Bron)

Zó voorspelbaar.

Geen opmerkingen: