vrijdag, maart 19, 2010

Happy Meal blijft een jaar goed

AMSTERDAM – Een Happy Meal kan één jaar bewaard blijven en is dan nog steeds goed. Dat ontdekte de Amerikaanse Joann Bruso. Dat meldt de Britse nieuwssite Daily Mail.
Als experiment zette Bruso en Happy Meal een jaar lang in een open kast. Deze maaltijd, van fastfoodconcern McDonald’s, bleek na twaalf maanden nog altijd eetbaar te zijn.
De 62-jarige oma begon met het experiment om te onderzoeken hoeveel conserveringsmiddelen een maaltijd van de Amerikaanse hamburgerketen zou bevatten. Het bleek voldoende te zijn om naar 365 dagen de maaltijd nog steeds te kunnen eten.
“Ik had meerdere malen het raam gewoon open staan, maar vliegen en andere insecten negeerden de maaltijd. Dat zegt toch wel iets”, zegt Bruso op de Britse site.
Bruso is zelf oma van acht kleinkinderen en actief blogger. Ze is van mening dat het experiment duidelijk laat zien hoe slecht een dergelijke maaltijd voor kinderen is.
“Voedsel hoort te desintegreren. Het hoort op ten duur te gaan stinken en te gaan rotten. Het feit dat dit bij een Happy Meal niet gebeurde, laat wel zien hoe ongezond het is”, aldus Bruso.
(Bron)

Geen opmerkingen: