donderdag, maart 18, 2010

NS maakt afspraken met actievoerders

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben donderdag een stevig gesprek gevoerd met vakbond FNV Bondgenoten over de wijze waarop de schoonmakers actievoeren, met name op het station in Utrecht. Dat zei een woordvoerder van de NS.
De situatie was niet meer acceptabel'', aldus de spoorwegen. De dag ervoor hadden actievoerders krantjes uit de prullenbakken gevist en verscheurd en de snippers in de rondte gestrooid.
De NS kreeg daarop klachten van reizigers, onder meer van visueel gehandicapten die geen gebruik meer konden maken van de speciale banen die er voor hen liggen. Ook werden werkwilligen tegengehouden door actievoerders.
Volgens de NS zijn er nu goede afspraken gemaakt tussen de partijen. Zo mogen werkwilligen het station en de treinen op de keerpunten schoonmaken, zullen geen acties meer gehouden worden midden in de stationshal en worden reizigers niet gehinderd.
Ook mogen personeelsleden van de NS niet meer geïntimideerd worden en moeten de actievoerders aanwijzingen van NS-personeel of het KLPD opvolgen.
(Bron)

Geen opmerkingen: