maandag, maart 15, 2010

'Zebra poetst tanden van nijlpaard'

AMSTERDAM – Een Amerikaanse fotografe heeft een zebra gefotografeerd die zijn kop vrijwillig in de bek van een nijlpaard stak.
Jill Sonsteby uit Jacksonville fotografeerde de zebra in de dierentuin van Zürich terwijl het dier zijn kop in de richting van de geopende bek van een nijlpaard bewoog.
Tot verrassing van de fotografe volgde er geen bloederige scene. Het nijlpaard liet 15 minuten lang haar tanden schoonlikken door de zebra.
“De zebra was binnen dezelfde omheining als het nijlpaard en haar jong”, verklaart Sonsteby op BBC News. “Ze opende haar bek en liet de zebra haar schoonmaken. Alle bezoekers maakte er onmiddellijk foto’s van. Het was geweldig om getuige te zijn van dit moment.”
Nijlpaarden behoren tot de meest agressieve dieren ter wereld. Hun bijtkracht is zo groot dat ze met gemak een kleine boot doormidden kunnen bijten.
Het komt overigens vaker voor dat dieren elkaars bek reinigen. Zo voeden sommige garnalen zich met parasieten, voedselresten en dode huidresten uit de bek van haaien en andere grote vissen.
(Bron, oorspronkelijke artikel met foto)

Geen opmerkingen: