woensdag, januari 04, 2006

Afslankmiddelen minder in trek

AMSTERDAM - Afslankpillen en maaltijdvervangers zijn niet meer in trek. In vergelijking met 2004 daalde de omzet van deze producten het afgelopen jaar met 10 miljoen euro van 47 miljoen naar 37 miljoen euro. Dat zegt een woordvoerder van IMS Health, het Instituut voor Medische Statistiek.
De sterk dalende trend wijt divisiemanager J. Rutte onder meer aan een gebrek aan innovaties. "Als die er al zijn, verdwijnen die vaak weer snel. Veel afslankpillen en maaltijdvervangers hebben maar een korte levenscyclus", aldus Rutte. De omzet van de pillen daalde in 2004 met 20 procent en die van maaltijdvervangers zelfs tot 23 procent.
De dalende verkoop heeft volgens Rutte ook te maken met een groeiende belangstelling voor fitnesscentra. "De innovatievere consument zoekt meer heil in een actievere aanpak van overgewicht door een dieet te nemen of te gaan sporten cq fitnessen."
Afgelopen twee jaar vond er wel een verschuiving plaats naar het gebruik van meer huismerken. Vooral het Kruidvat heeft een relatief groot assortiment huiseigen afslankmiddelen.
De cijfers van IMS Health worden samengesteld uit de belangrijkste verkoopkanalen; apotheken, drogisterijen en supermarkten.
(Bron)

Je bent ook dom als je in die producten trapt. Je betaalt er goud geld voor, en wat staat er dan in het advies: vooral minder eten en meer bewegen. Kan best dat die maaltijdvervangers een steuntje in de rug zijn, maar dan nog is het het geld niet waard.

Geen opmerkingen: