zaterdag, januari 07, 2006

VN-helikopters in Kashmir bestormd door Pakistani

Hulpmissies in twee gebieden in Kashmir in Pakistan zijn opgeschort door de Verenigde Naties (VN), omdat tientallen overlevenden van de aardbeving daar vrijdag twee helikopters van de organisatie bestormden. Dat meldt de VN zaterdag. Meer dan vijftig Pakistani eisten een lift van de helikopterpiloten, omdat ze weg willen uit het verwoeste gebied. Eén veiligheidsofficier werd aangevallen, zegt de VN.
Het Pakistaanse Meteorologische Departement waarschuwde ondertussen voor meer sneeuwval in het getroffen gebied. In de regio Kashmir ligt na zware sneeuwstormen een paar dagen geleden, een pak sneeuw van twee meter dik. Ook in het noordwesten van Pakistan ligt veel sneeuw. De wegen zijn geblokkeerd in het gebied.
Helikopters zijn daarom hard nodig in de regio Kashmir om hulpgoederen af te leveren, zegt de VN. "Om meer van dit soort situaties te voorkomen, willen we bekijken of we de vluchtelingen kunnen herplaatsen."
Op 8 oktober vorig jaar werden 87 duizend inwoners van Pakistan gedood door de aardbeving. Ruim 3,5 miljoen mensen in het getroffen gebied werden dakloos.
(Bron)

Geen opmerkingen: