vrijdag, januari 06, 2006

AH haalt vleeswaren terug

ZAANDAM - In de winkels van Albert Heijn zijn uit voorzorg voorverpakte vleeswaren verwijderd. Het gaat om dertien artikelen van het eigen huismerk waaronder chorizo, yorkham, boterhamworst en gebraden gehakt.
De supermarktketen heeft vrijdag gemeld tot de terughaalactie te zijn overgegaan, omdat op de verpakking mogelijk onjuiste informatie staat over de schadelijkheid voor mensen met een voedselallergie. Op de achterzijde kan zelfs ten onrechte een koemelk- of glutenvrij-icoon staan.
Albert Heijn heeft donderdag al om dezelfde reden zijn voorverpakte Kempische Ham uit de schappen gehaald. Volgens een woordvoerster van de Ahold-dochter is het bedrijf door een oplettende klant op de omissie bij de Kempische Ham gewezen. "Dat was voor ons reden om ook verder te kijken." Sinds november geldt voor winkels de verplichting dergelijke informatie op de verpakking te zetten.
De onjuist geëtiketteerde artikelen worden direct vernietigd. Het betreft overigens maar een fractie van de 250 soorten vleeswaren die Albert Heijn verkoopt. De woordvoerster verwacht dat het probleem binnen een week is opgelost.
(Bron)

Geen opmerkingen: