donderdag, januari 05, 2006

Verdachten gewelddadige dood Deventenaar melden zich

DEVENTER - De politie heeft in Apeldoorn drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Deventenaar Floor Garst. De 20-jarige man kwam op kerstnacht in Deventer om na een vechtpartij.
De drie mannen in de leeftijd van 23, 22 en 19 jaar hebben zich in de nacht van woensdag op donderdag bij de politie in hun woonplaats Apeldoorn gemeld. Zij waren gebeld door een bekende die de drie herkende in de gebrachte televisiebeelden in het programma Opsporing Verzocht van dinsdagavond.
Welke rol zij in de vechtpartij hebben gespeeld moet nog blijken uit de verhoren. Aan de hand daarvan wordt besloten over een eventuele voorgeleiding bij de rechter-commissaris.
De 20-jarige Deventenaar overleed in de kerstnacht als gevolg van de verwondingen die hij opliep bij een val, nadat hij door een van de verdachten was geslagen. De Deventenaar, die met zijn vriendin was, had even tevoren een woordenwisseling gehad met de drie verdachten. Kort daarna vond een confrontatie plaats op de hoek van het Churchillplein met de Verzetslaan.
De politie in Deventer heeft de flyeractie gestaakt in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Floor Garst. Politiemensen en stadswachten in Deventer wilden met de flyeractie aanvullende informatie krijgen in het onderzoek.
(Bron)

Geen opmerkingen: