dinsdag, januari 03, 2006

Politie Brabant-Noord gaat hufters aanpakken

DEN BOSCH- De politie in de regio Brabant-Noord gaat 'hufterig gedrag' stevig aanpakken. Dat zei korpschef E. Akerboom dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers van zijn korps. Ondanks dat de criminaliteit in de regio verder is gedaald, blijft de burger een gevoel van onbehagen houden. "Dat komt niet zozeer door criminaliteit, maar door hufterig gedrag en een groeiend klimaat van agressie en intolerantie", aldus de korpschef.
"Het aantal agressiedelicten is voor het eerst in jaren afgenomen, maar een stevige aanpak van hufterig gedrag is noodzakelijk om het gevoel van onbehagen dat burgers hebben op de langere termijn weg te nemen", aldus de korpschef.
Daarom gaat de politie onder andere de 'kleine norm' op straat steviger handhaven. Zo wordt onder meer wildplassen, en asociaal gedrag steviger aangepakt.
Harde cijfers om het beleid te steunen zijn er niet. "Het is echt wijsheid van de straat. Nu de veiligheid in de regio toeneemt blijft het gevoel van onbehagen. Kijk maar eens naar de agressie in het verkeer. Maar ook in het café heb je veel eerder dan vroeger een probleem als je tegen iemand aanloopt, bijvoorbeeld", verduidelijkt Akerboom, die met zijn beleid aanhaakt bij de overheidscampagne 'We hebben een kort lontje'.
Dat de criminaliteit afnam, betekende niet dat het een rustig jaar was voor de dienders in Brabant-Noord. Zo kreeg de politie te maken met een nieuwe brandstichting bij de islamitische basisschool Bedir in Uden, rellen in de Graafsewijk in Den Bosch en de brand in Boxtel waarbij vier mensen om het leven kwamen.
(Bron)

Geen opmerkingen: