vrijdag, januari 06, 2006

Europese strijdmacht schiet gezin neer

SARAJEVO - Een Bosnische Serviër, zijn vrouw en hun twaalfjarig kind zijn donderdag neergeschoten door de Europese legermacht in Bosnië (Eufor). De vader van het gezin, Dragomir Abazovic (47) werd gezocht door een Bosnisch tribunaal dat oorlogsmisdaden uit de Bosnische afscheidingsoorlog (1992-1995) berecht. Zijn vrouw Rada overleed even later in een ziekenhuis aan haar verwondingen.
De zoon werd zwaar gewond maar is buiten levensgevaar volgens artsen. Abazovic is ernstig gewond geraakt aan het hoofd en moet naar een beter uitgerust ziekenhuis zodra zijn toestand dat toestaat.
De plaatselijke politie meldde dat het gezin in het plaatsje Kozici, zestig kilometer ten oosten van Sarajavo, in een vuurgevecht raakte met leden van Eufor. Eufor heeft alleen bericht dat de Europese militairen bij een schotenwisseling betrokken waren tijdens een actie ter ondersteuning van de plaatselijke politie.
Eufor is van de Europese Unie en met 6300 man sinds december 2004 de opvolger van de door de NAVO geleide Stabilisatiemacht voor Bosnië (SFOR).
(Bron)

Geen opmerkingen: