dinsdag, mei 13, 2008

Brand TU Delft nog niet meester

DELFT - De brandweer is de brand in de faculteit Bouwkunde van de TU Delft nog steeds niet meester. Het terrein rond het gebouw blijft afgesloten, evenals een deel van de omgeving.
De brand laait weer op en inmiddels is het vuur ook overgeslagen naar een aangrenzend pand. Dat is dinsdagmiddag tijdens een persconferentie in het auditorium van de aula in de TU Delft gezegd.
De brandweer meet continu de dampen die uit het vuur vrijkomen. Nog steeds zijn geen grote concentraties gevaarlijke stoffen waargenomen. Ook zijn geen gevaarlijke hoeveelheden asbest vrijgekomen.
Om de brand te bestrijden zijn 185 brandweerlieden met vijftig wagens van drie verschillende korpsen ingezet. Sinds instortingsgevaar dreigt, kan de brandweer nog slechts van buitenaf blussen. Volgens een woordvoerder van de brandweer was "de brand het hevigst op het punt waar de draagconstructie zit".
De brand ontstond dinsdagochtend kort nadat een waterleiding in het plafond van de hal op de zevende verdieping lek was geraakt. Op dat moment waren tweehonderd tot driehonderd mensen in het gebouw aanwezig. Die zijn door de bedrijfshulpverlening geƫvacueerd.
De brandweer en de TU kunnen nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Speerpunt van het onderzoek zal zijn hoe de brand zich zo snel kon verspreiden. De TU is nu vooral druk doende ruimte te zoeken voor de studenten Bouwkunde. Het huidige collegejaar loopt nog drie tot vier weken.
(Bron)

Het gebouw heeft dertien verdiepingen, en er staan/stonden ook veel maquettes van de studenten, en Rietveldspullen.

Geen opmerkingen: