vrijdag, mei 16, 2008

Treinverkeer ontregeld na aanrijding intercity

RIJSWIJK - Door een aanrijding van een intercity met een vorkheftruck was vrijdag een groot deel van de dag het treinverkeer tussen Rotterdam en Den Haag ontregeld. Het ongeval gebeurde op een spoorwegovergang tussen Delft en Rijswijk. Er vielen geen gewonden.
De intercity was even na 7.30 uur op weg van Den Haag naar Venlo, toen hij botste op de heftruck, die midden op het spoor was komen stil te staan. De locomotief van de trein ontspoorde, de heftruck belandde in een nabijgelegen sloot.
De 17-jarige bestuurder van het werkvoertuig wist voor de klap weg te komen.
In de trein zaten circa driehonderd passagiers. Zij mochten uit veiligheidsoverwegingen pas na tweeënhalf uur overstappen in een andere trein.
Volgens een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail ontstond er forse schade aan de ontspoorde locomotief en de rails. De Nederlandse Spoorwegen stelden omleidingen in.
Vanaf 13.00 uur was er één spoor beschikbaar en reden er weer pendeltreinen tussen Rotterdam en Den Haag.
Na de avondspits, vanaf 19.00 uur, wordt het treinverkeer in elk geval tussen Rijswijk en Den Haag opnieuw stilgelegd om het spoor te herstellen en de locomotief weer op de rails te krijgen. ProRail weet niet hoe lang het werk gaat duren.
(Bron)

Pas na tweeënhalf uur overstappen in een andere trein. Dan ben je verrekte blij dat het niet meer zo warm is. (Hoewel een ervaren treinreiziger altijd wel wat te eten en te drinken bij zich heeft.)

Geen opmerkingen: