zaterdag, mei 17, 2008

Chinese propaganda maakt gebruik van aardbeving

PEKING - De leiding van de communistische partij in China heeft de staatsmedia opdracht gegeven de overheid in het zonnetje te zetten voor het organiseren van reddingsoperaties na de aardbeving.
Propagandachef Li Changchun heeft vrijdagavond en zaterdagochtend persoonlijk bezoeken gebracht aan staatspersbureau Xinhua en de staatstelevisie CCTV om de instructies te overhandigen.
"De ideologische frontlinie van de propaganda moet de serie belangrijke aardbevingshulpverleningsbesluiten en maatregelen van het centrale comité van de partij diep en breed publiceren", aldus de instructies van Li.
De propaganda moet "de bewegende verhalen van het Volksbevrijdingsleger publiceren, van de gewapende politie en de politie, die levens van mensen redden, van hun voortdurende strijd".
De aardbeving in China heeft niet alleen tienduizenden mensenlevens geëist, maar ook aan 12,5 miljoen dieren het leven gekost.
Bij de meeste dode dieren gaat het om gevogelte. Ook zijn in de zwaarst getroffen provincie Sichuan circa 792.000 van de 60 miljoen varkens omgekomen. Dit is zaterdag van officiële bronnen vernomen.
(Bron)

Geen opmerkingen: