woensdag, mei 14, 2008

Papa's ontduiken poepluiers

AMSTERDAM - Mannen verschonen de poepluier van hun baby veel minder vaak dan vrouwen dat doen. In 64 procent van de huishoudens is het de vrouw die het meeste verschoningswerk op zich neemt.
In een op de drie gevallen is het vuile werk gelijk verdeeld. In slechts 2 procent van de gezinnen draagt papa meer zorg voor het verschonen dan mama.
Dat blijkt uit een onderzoek van Zwitsal onder 4500 moeders, dat woensdag naar buiten is gebracht. De meest gehoorde smoes van de papa's om poepluiers te ontduiken is: "Jij bent daar handiger in", direct gevolgd door: "Ik ruik niets".
Acht op de tien moeders vindt dat de mannen net zo goed zijn in het verschonen als vrouwen. Een derde van de moeders vindt dan ook dat vaders zich aanstellen als ze zuchtend en steunend de baby van een verse luier voorzien.
(Bron)

"Jij bent daar handiger in" - kijk, dan is het zaak dat papa het veel vaker doet. Al doende leer je.
"Ik ruik niets" - kijken kan ook. Of, als je toch zeker weet dat je niks ruikt, even voelen ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze hebben het niet over die vrouwen die vanaf het begin al de baby uit zijn handen rukken als er iets mee moet, met een air van "dat kan jij toch noooit zo goed als ik, de moeder "

Anoniem zei

Je hebt ook papa's die gespecialiseerd zijn in De Hulpeloze Blik, waardoor mama denkt: zelf doen is minder moeite dan overtuigen en uitleggen.