zondag, mei 11, 2008

Hond sterft in hete auto

BREDA - Bij de huidige hitte is het niet verstandig om dieren in een afgesloten auto te laten zitten op het warmste moment van de dag. Het lijkt een open deur, maar het werd een dure les voor een stel uit Frankrijk dat zaterdagmiddag een boxer in de auto achterliet tijdens een bezoek aan Breda.
Het paar had verzuimd een raampje deels open te laten en had ook geen water achtergelaten voor de hond. De auto stond op de Sluissingel in de volle zon en dat bleek de hond fataal.
Passanten alarmeerden de politie. Agenten sloegen een raampje in en probeerden het huisdier vervolgens met hulp van omstanders af te koelen. De hulp kwam te laat. Toen een dierenarts arriveerde, bleek de viervoeter al te zijn overleden.
De Franse eigenaren van de hond meldden zich even later en waren volgens de politie hevig ontdaan. "De officier van justitie heeft besloten de eigenaren geen proces-verbaal te geven gezien het feit dat de hond was overleden", laat de politie in Breda weten. Wel moesten zij de hond mee naar Frankrijk nemen. De schade die was ontstaan aan de auto was ook voor eigen rekening.
(Bron)

Geen opmerkingen: