donderdag, mei 15, 2008

Regio Amsterdam wil glazen kap over snelwegen

DIEMEN - Bij de voorgenomen verbreding van de snelwegen A1 en A10-Oost tussen Amsterdam en Almere, voldoen geluidsschermen niet om de overlast voor omwonenden te beperken. Bestuurders in de regio pleiten daarom bij het rijk voor een glazen overkapping.
Dat maakte de Amsterdamse wethouder Tjeerd Herrema (Verkeer) donderdag bekend. Uit een onderzoek van samenwerkende gemeenten in de regio blijkt dat met een dergelijke overkapping de geluidsoverlast aanzienlijk wordt beperkt en de luchtkwaliteit beter wordt.
De bestuurders van de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel en het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer leggen de resultaten van het onderzoek nu voor aan het Rijk.
De regering heeft het voornemen om vanaf 2011 het wegennet in de regio te verbreden en zou, als het aan de regiobestuurders ligt, de overkapping in die plannen moeten meenemen.
De overkapping zou de overlast van de verbreding voor 35.000 omwonenden beperken, met name in de gemeente Diemen. Eerder protesteerden de kleine gemeenten Diemen en Ouder-Amstel tegen de verbredingsplannen van het kabinet, omdat ze niet bij de plannen betrokken zouden zijn geweest.
De aanleg van de glazen kappen zou circa 300 miljoen euro gaan kosten. Hij zou moeten bestaan uit twee delen, van in totaal ruim 3 kilometer.
(Bron)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja en dan nooit meer stenen gooien....

Anoniem zei

Plexiglas? ;-)