donderdag, mei 15, 2008

Kabinet blogt nauwelijks meer

AMSTERDAM - Van de bewindslieden die na het aantreden van het kabinet in 2007 een weblog zijn begonnen, is alleen staatssecretaris Frans Timmermans nog echt actief.
Dat schrijft weblog Frankwatching.com donderdag. Volgens het blog houden vijf bewindslieden een online dagboek bij, maar leiden vier daarvan een sluimerend bestaan. Een jaar geleden waren ook vijf bloggers actief, maar niet dezelfde. Zo hield minister André Rouvoet (Gezinszaken) het voor gezien wegens 'tijdgebrek' en vertrok werd staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie) burgemeester van Ede.
Alleen staatssecretaris Frans Timmermans van Europese Zaken besteedt nog regelmatig tijd aan zijn blog, al dateert de recentste bijdrage al weer van anderhalve week geleden.
Timmermans is bovendien de enige die reacties van bezoekers toelaat op zijn site, en daarbij de discussie met zijn lezers aangaat. "Je moet je als politicus kwetsbaar durven opstellen", zegt hij in een interview. "Soms zit iemand met een reactie wel op het randje van belediging. Maar zo langzamerhand zie je wel dat de mensen onderling elkaar meer gaan corrigeren en met constructieve reacties komen."
Na Timmermans is minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) nog het meest actief. Zij plaatste dit jaar negen berichten op haar blog.
Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) postte het eerste kwartaal van 2008 slechts vier berichten op internet. Hij krijgt wel een pluim omdat hij veel gebruik maakt van foto's en video's. Zo is in een van zijn recentste bijdragen bijvoorbeeld te zien hoe hij aardbeien wokt.
(Bron)

Geen opmerkingen: