vrijdag, september 19, 2008

Artis-pelikaan uit beeld

AMSTERDAM (ANP) - De pelikaan die begin augustus uit Artis ontsnapte, heeft misschien zijn heil gezocht in het buitenland. Het dier is eind augustus voor het laatst gespot bij Maastricht in het water langs de snelweg A2.
Artis heeft inmiddels dierentuinen in België en Duitsland gevraagd naar de pelikaan uit te kijken, zei een woordvoerder vrijdag. Volgens de zegsman zag de vogel er goed uit en blijkt uit de afstanden die hij aflegt dat zijn conditie goed op peil is. Eerder werd het dier gezien in Drenthe, aan het IJsselmeer en in Zeeland.
Op die laatste plek was de pelikaan nogal een vreemde eend in de bijt, vertelde de woordvoerder. "Meeuwen vielen hem lastig. Hij had er echter niet zo veel last van, want het is een grote vogel."
De pelikaan is wel op zoek naar een groep bij wie hij kan verblijven, want hij is volgens de woordvoerder niet gewend aan een leven in zijn eentje. In Drenthe had hij zich even aangesloten bij een groep lepelaars.
In 2005 ontsnapte er ook een pelikaan uit Artis, die de bijnaam Snelle Pelle kreeg. Het dier maakte een flinke reis, via de Oostvaardersplassen naar Friesland. Na enige tijd werd het beestje dunner en zijn verendek vaal. Artis lokte hem toen met een vis en bracht hem terug naar zijn 'huis'.
(Bron)

Pelle 2 heeft er dan ook al een stevig reisje op zitten. Als ie nu dóórvliegt naar het zuiden...

Geen opmerkingen: