maandag, september 15, 2008

Noordpool smelt niet volgens PVV

DEN HAAG - Hoewel dagelijks complete ijsbergen afbrokkelen, is het ijs aan de Noordpool volgens de PVV niet aan het smelten. De partij maakt zich boos dat kinderen het slachtoffer worden van "pure indoctrinatie" over het broeikaseffect.
De PVV heeft maandag laten weten "geschokt" te zijn dat 70.000 scholieren "is wijsgemaakt dat de Noordpool aan het smelten is" en "dat er een verontrustende klimaatverandering aan de gang is".
"Onze kinderen moeten leren spellen en rekenen en niet dat er zielige ijsbeertjes op schotsen ronddrijven, omdat wij met het vliegtuig op vakantie gaan", stelt Tweede Kamerlid Martin Bosma in Kamervragen aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs.
"Onderwijs moet neutraal zijn en zich niet inlaten met onbewezen theorieën. Het klimaatprobleem is net zoiets als de zure regen, over tien jaar hoor je er niemand meer over. Jammer wel dat het miljarden kost", aldus Bosma.
(Bron)

Wat een opluchting zeg, het valt allemaal wel mee met dat broeikaseffect. Die polen zijn wit natuurlijk, dus dat moet wel zo blijven.
En over neutraal gesproken: kan de heer Bosma een school noemen waar gezegd is "dat er zielige ijsbeertjes op schotsen ronddrijven, omdat wij met het vliegtuig op vakantie gaan"?
Nog iets: spellen en rekenen hoort op school thuis, maar ik kreeg vroeger al veel te leren over dieren en planten en de diverse soorten natuur in diverse landen. Wij gingen ook weleens naar de dierentuin, waar we dan ook exotische beesten te zien kregen, fout zeker? Weg met die giraffen (en ijsberen!) en apen en miereneters en tapirs en emoes en wandelende takken en ehm... hippo's.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

gelukkig maar dat alles weer zo meevalt, net als die zure regen is het broeikaseffect ook nonsens. Gelukkig hebben wij de zure regen niet terug hoeven te brengen door bewuster met het milieu om te gaan en is het gat in de ozonlaag ook zonder dat wij geen spuitbussen meer zouden gebruiken, weer dicht gegaan, helemaal vanzelf.

Anoniem zei

Ja precies! Dus als we allemaal lekker doorgaan en niks doen aan milieubescherming komt het ook vanzelf goed.
(Ook als je dat niet gelooft - dan roeit de mensheid zichzelf uit en draait de wereld nog wel effe verder, geen punt.)

Anoniem zei

Kon je dan altijd en aldoor om de Noordpool henen varen?