maandag, september 15, 2008

Veerboot zinkt voor Turkse kust

ANKARA - Zeven mensen worden nog vermist nadat een veerboot zondag laat was gezonken voor de kust van Turkije. Dat hebben eigenaren van de ferry maandag laten weten. Eerder was nog sprake van een dode en dertig vermisten.
Het incident gebeurde voor de kust bij Bandirma in het noordwesten van Turkije. De pont was op weg naar Istanbul.
Vissers en reddingswerkers zijn met vereende krachten aan het werk om zoveel mogelijk mensen uit het water te halen. Zij hebben inmiddels circa zeventig mensen uit het water gehaald.
De reddingswerkzaamheden verliepen moeizaam omdat het donker was. Twee helikopters met nachtzichtapparatuur helpen met speuren naar de slachtoffers. Ook hoge golven en sterke wind hinderden de zoektocht.
De bemanning van het schip wist zich in veiligheid te brengen. Zij schatten het aantal passagiers op honderd, maar zijn niet zeker van dat aantal. De meeste passagiers zijn van boord gesprongen. Een aantal vrachtwagenchauffeurs lag in de cabine van hun wagen te slapen toen de boot zonk. Op de veerpont stonden meer dan zeventig vrachtwagens.
De boot was mogelijk verkeerd beladen. Overlevenden van het ongeval vertelden dat de boot buiten de haven naar een kant helde en daarna zonk. In slechts een kwartier tijd was de veerboot gezonken, aldus ooggetuigen. Veel passagiers lagen in hun auto's te slapen aan boord van de ferry.
(Bron)

Geen opmerkingen: