maandag, september 15, 2008

Spanje arresteert elke dag 45 mensensmokkelaars

MADRID - De Spaanse politie heeft tussen 1 januari 2007 en 31 juli 2008 25.000 personen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij mensensmokkel. Dat waren er gemiddeld 45 per dag.
Dat heeft de Spaanse krant El PaĆ­s maandag gemeld op gezag van bronnen bij de bestrijding van de illegale immigratie. Onder de verdachten zijn personen die zich bezighielden met onder meer het vervalsen van documenten en het smokkelen van immigranten.
Ook mensen die illegalen onder slechte omstandigheden lieten werken of vrouwen in de seksindustrie plaatsten, zijn opgepakt.
Spanje heeft de afgelopen jaren de strijd tegen de illegale immigratie uit onder meer Afrika en Latijns-Amerika fors opgeschroefd. Vrijdag hield de politie in de Baskische stad Bilbao vier mensen aan die immigranten hadden wijsgemaakt dat ze voor een verblijf- en werkvergunning konden zorgen tegen de betaling van bedragen van 1200 tot 1500 euro per persoon. De autoriteiten weigerden de aan de illegalen verstrekte documenten te accepteren.
(Bron)

Geen opmerkingen: