vrijdag, september 19, 2008

Gossieplossie zeg, jeeeee, ik krijg een mail, met als afzender Mr David, met een IP-nummer van Gilat Satcom IPPlanet network in Israel:

Return-Path:
Date: Fri, 19 Sep 2008 15:32:44 +0600
Message-Id: <200809190932.m8J9WiF29887@web.vu.edu.pk>
X-Authentication-Warning: web.vu.edu.pk: apache set sender to mc080202583@vu.edu.pk using -f
From: "MR DAVID"
To:
Subject: Dear telfort.nl E-mail owners
X-Mailer: NeoMail 1.26
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1

Dear telfort.nl E-mail owners,

This message is from telfort.nl messaging center to all our email account owners. We are currently upgrading our database and e-mail center due to an unusual activities identified in our email system. We are de- activating all unused telfort.nl accounts to create space for new accounts. To Prevent yours for deactivation,you are to fill the form below:
User Name:
Password:
Country:
Regards
Upgrading Dept.
Web Master Center

Hij waart ook in het Nederlands rond, die is nog leuker:

"Dit bericht is afkomstig van telfort.nl messaging centrum voor alle telfort.nl E-mail eigenaars. We zijn op dit moment de verbetering van onze databank en e-mail Center. Wij zijn het verwijderen van alle niet-gebruikte hccnet.nl het creƫren van meer ruimte voor nieuwe en ook een verhoging van de ongewenste e-mail bluker.Om te voorkomen dat uw account vanaf het sluiten moet u deze bij te houden beneden, zodat we weten dat het een van de huidige account gebruikt.
Echter, Niet-inachtneming kan leiden tot een tijdelijke schorsing webmail. We hebben deze beveiliging is een maatregel die bestemd zijn om te helpen bescherming van u en uw mailbox.Onze excuses voor het ongemak.Ik dank u voor uw verwachte samenwerking."

Dus mc080202583@vu.edu.pk stuurt mij een mail namens Telfort omdat ze aan het upgraden zijn, zou ie mijn password nodig hebben. En uiteraard mailt ie in het Engels.
Maar ja, als je die mail in het Nederlands krijgt, dan schrik je wel effe van die verhoging van de ongewenste e-mail bluker ;-)

1 opmerking:

Rian zei

Haha ja de vertaalmachines werken nog niet optimaal! ik krijg regelmatig mailtjes van 'apotheken' in mijn mailbox en je ligt soms in een deuk om de vertalingen!