zaterdag, juni 19, 2010

BP zet machines van acteur Kevin Costner in

PORT FOURCHON - Olieconcern zet machines in van de Amerikaanse Hollywoodster en ondernemer Kevin Costner om de door olie vervuilde Golf van Mexico schoon te maken.
Costner ontwikkelde centrifuges die olie en water scheiden, berichtten Amerikaanse media vrijdag.
BP heeft 32 centrifuges gekocht van het bedrijf van Costner, Ocean Therapy Solutions. Iedere machine, genaamd V20, kan bijna 800.000 liter met olie vervuild water bewerken. Costner, bekend van films als Dances with Wolves en Waterworld, benadrukt dat hij geen eendagsvlieg is.
Hij is al zeventien jaar bezig met deze technologie en investeerde miljoenen eigen geld.
Hij probeerde eerder al tevergeefs zijn machines aan de man te brengen. Dit liep deels stuk op bureaucratie.
Zo kreeg hij geen federale goedkeuring voor de technologie als het niet eerst uitgeprobeerd zou zijn tijdens een daadwerkelijke olievervuiling. Hij mocht echter zijn apparaten niet eerder uitproberen, juist omdat ze niet goedgekeurd waren door overheidsinstanties.
Uiteindelijk opende een toevallige ontmoeting in een cafetaria in Washington met een lid van het Congres deuren voor Oscarwinnaar Costner. Hij lichtte deze week in Washington zijn technologie toe voor een speciaal Senaatscomité, dat zich bezig houdt met oplossingen voor de olievervuiling.
Ook deed hij meteen zijn beklag, dat het voor kleine bedrijven vrijwel ondoenlijk is om hun oplossingen voor de ramp onder de aandacht van de overheid en BP te brengen.
(Bron)

Geen opmerkingen: