donderdag, juni 17, 2010

Proefwonen en proefwerken in Drenthe

ASSEN - Drenthe zet alles op alles om hoger opgeleiden vanuit de Randstad naar de provincie te halen. Was er vorig jaar het proefwonen in Drenthe, nu heeft Marketing Drenthe het proefleven in Drenthe op poten gezet.
Vijftig gezinnen komen in september een weekeinde proefwonen en -werken in vijf gemeenten in de noordelijke provincie. Dit meldde een woordvoerster van Marketing Drenthe donderdag.
''Dit jaar gaat het niet alleen om het wonen, maar ook om het werken. Als mensen naar Drenthe verhuizen, willen ze wel zeker zijn van een baan, of van voldoende klanten als ze een eigen bedrijf opstarten'', aldus de zegsvrouw.
Volgens de woordvoerster is de economie in Drenthe erg aan het krimpen: ''Daarom willen we ook jonge gezinnen uit de Randstad halen. We doelen vooral op mensen die hier zijn geboren, zijn verhuisd naar het westen en eigenlijk wel weer terug willen.''
(Bron)

Degenen die er weggegaan zijn, hebben zo'n weekend niet nodig, lijkt me. En een weekend 'proefwerken'? Hoe moet ik me dat voorstellen?

Geen opmerkingen: