zaterdag, juni 19, 2010

Nog steeds veel dierlijke producten in parfum

AMSTERDAM - Make-up wordt steeds vaker proefdiervrij gemaakt. In verschillende parfums daarentegen zitten nog steeds dierlijke stoffen verwerkt. Vooral darmafval van potvissen en afscheiding van het muskushert zijn geliefde ingrediënten.
Dit meldt de website Bellasugar. Voornamelijk geurtjes die door fabrikanten als warm en sensueel worden aangeprezen, bevatten dierlijke producten.
Voor het maken van de meeste parfums wordt gebruik gemaakt van synthetische aroma’s, die lekkere dierenluchtjes nabootsen. Er is echter nog parfum op de markt die wordt vervaardigd uit dierlijke afscheiding.
Amber is een veelgebruikt ingrediënt in parfum. Deze grijze stof, ook wel ambergris genoemd, is afkomstig uit de darmen van potvissen. Ambergris kan op het strand aanspoelen, of verkregen worden door potvissen te doden.
Ook muskus is een stof die in nog steeds in zijn natuurlijke vorm in sommige geurtjes wordt gebruikt. Deze stof is afkomstig uit een bepaalde klier van het muskushert.
Aan sommige parfums wordt civet toegevoegd. Dit is een zalfachtige emulsie die uit een klier bij de anus van de Civetkat komt.
Ook castoreum, een afscheiding uit een geslachtsklier van de bever, is vanwege de zoete geur een ingrediënt dat nog steeds wel eens in luchtjes wordt gebruikt, aldus Bellasugar.
Gelukkig maken verschillende bedrijven, bijvoorbeeld de Bodyshop, gebruik van diervrije, synthetische varianten van deze geuren.
(Bron)

Geen opmerkingen: