donderdag, juni 17, 2010

'Failliete webwinkels gaan gewoon door'

AMSTERDAM - Failliete webwinkels zetten hun activiteiten vaak gewoon voort. Klanten kunnen dan gewoon artikelen bestellen, die evenwel niet geleverd worden.
Volgens ICTWaarborg, brancheorganisatie voor de ict-sector, leveren curatoren van failliete online winkels vaak half werk door de site niet te sluiten. Bezoekers kunnen vaak nog gewoon producten bestellen en betalen, maar ontvangen hun bestelling dan niet.
Daardoor lijden consumenten volgens de organisatie schade. Bovendien is de gang van zaken slecht voor het imago van de webwinkelbranche, meent de organisatie. Op de sites van failliete webwinkels zou een mededeling over het faillissement moeten worden geplaatst, en een telefoonnummer waar klanten nadere informatie kunnen inwinnen.
ICTWaarborg wil dat het college van rechters-commissarissen curatoren er op te wijst dat het uit de lucht halen van websites van failliete bedrijven ook tot hun verantwoordelijkheden behoort. Een verzoek van die strekking, dat ICTWaarborg in december deed, bleef tot dusverre onbeantwoord.
De brancheorganisatie stuurt het verzoek daarom nu ook naar de vereniging van insolventierechtadvocaten Insolad, waar veel curatoren lid van zijn.
(Bron)

Geen opmerkingen: