vrijdag, juni 18, 2010

'Fyra vaak goedkoper dan normale intercity'

AMSTERDAM – Met de hogesnelheidstrein Fyra kunnen reizigers tussen Rotterdam en Amsterdam twintig minuten sneller op hun bestemming zijn dan met een normale intercity. Vaak is een kaartje voor de Fyra nog goedkoper ook.
Dat schrijft dagblad De Pers vrijdag op basis van de prijzen voor treinkaartjes op internet.
Een woordvoerder van NS heeft het vermoeden van de krant bevestigd: “Niet veel mensen weten het, maar het is gewoon mogelijk een goedkoper kaartje te boeken.”
Zo kunnen reizigers voor tijdens de spits een eersteklas kaartje reserveren vanaf 17,40 euro. Een treinkaartje voor de langzamere intercitytrein kost 5,60 euro meer. Ook tweedeklas reizigers zijn online goedkoper uit.
Toch blijft de Fyra in de spits en in het weekend onderbezet. Vaak zijn er lege stoelen, terwijl de kaartjes in verhouding minder geld kosten. Het prijsverschil is ontstaan doordat de NS zo’n 15 procent van de stoelen in de Fyra reserveert voor een heel goedkoop tarief.
Omdat de meeste mensen die met de Fyra reizen een NS-jaarkaart hebben blijven de goedkope tickets gewoon beschikbaar. Met een NS-jaarkaart hoeft tot in ieder geval september geen toeslag te worden betaald.
Om meer van deze tickets te verkopen en uiteindelijk ook duurdere tickets te slijten zal de NS het goedkope tarief beter onder de aandacht brengen, zo schrijft De Pers. De NS-woordvoerder noemt het aantal reserveringen tot nu toe teleurstellend.
(Bron)

Geen opmerkingen: