vrijdag, augustus 20, 2010

Amsterdamse ambtenaren krijgen les in sociale media

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam heeft zijn ambtenaren onderworpen aan een lesje ‘social media’. Twitter, Hyves of Facebook kunnen een waardevolle aanvulling zijn op gebruikelijke vormen van communicatie, zo luidt het argument.
“Vooral bij crisissituaties is het goed als de gemeente ook deelneemt aan sociale media. Je kunt zien wat er leeft en kunt geruchten oppikken en mogelijk ontkrachten”, aldus perswoordvoerder Ton Boon donderdag tegen Binnenlands Bestuur.
Boon gaf tijdens het zomerreces een cursus over het gebruik van sociale media aan werknemers van de verschillende Amsterdamse stadsdelen en diensten als brandweer en GGD.
Dat diensten als Twitter een flinke impact kunnen hebben bleek volgens de zegsman toen na een ongeluk met een metro binnen luttele minuten geruchten, filmpjes en foto’s op het microblog verschenen. Boon zegt zich te hebben verbaasd over de grote hoeveelheid onjuistheden die werden verspreid.
Boon hoopt dat sociale media onderdeel gaan uitmaken van communicatieplannen. “Nu zijn het vooral nog pioniers. Maar je kunt niet een netwerk opbouwen op het moment dat er een crisis is, dan moet alles al gereed staan. Zoals een officieel twitteraccount van de gemeente waarnaar je verwijst.’
(Bron)

"Boon zegt zich te hebben verbaasd over de grote hoeveelheid onjuistheden die werden verspreid." Met officiële berichten voorkom je dat echt niet.
Het enige dat anders geworden is door de social media, is het tempo waarin verhalen verspreid worden, niet het feit dat het gebeurt.

Geen opmerkingen: