maandag, augustus 16, 2010

Universiteit Monaco komt met luxe-studie

AMSTERDAM – Wie van luxe graag zijn beroep maakt kan vanaf dit najaar zijn heil zoeken in Monaco. De Internationale Universiteit van de zonnige stad biedt namelijk vanaf de herfst een masteropleiding in Luxe Verkoop Management aan.
Studenten zullen tijdens de colleges les krijgen over privévliegtuigen, jachten en dure tassen. Gucci en Ralph Lauren hebben onder andere meegewerkt aan de lesstof die in het Engels gegeven zal worden.
De studenten krijgen vakken als geschiedenis, trends en concurrentiebeleid in de luxe detailhandel. Daarnaast leren ze hoe er leiding gegeven moet worden aan personeel en hoe een winkel draaiende wordt gehouden.
De universiteit heeft de studie gecreëerd omdat er een grote vraag was naar personeel dat een expert is in het dure segment. Om werkervaring op te doen moeten de studenten daarom een stage van zeven maanden lopen bij een luxe winkel.
"De dagen zijn voorbij dat goederen alleen verkocht worden vanwege de allure van een bepaald merk", zegt een woordvoerder van de universiteit erover tegen BBC News.
Gedurende de studie wordt dan ook bijgebracht dat het winkelen bij een luxe merk een langdurige, emotionele band moet creëren tussen het label en de klanten. Daarom moet de winkelervaring uniek en prettig zijn.
De laatste tijd worden er vaak studies opgezet die zich richten op een specifiek gebied in de verkoop. Eerder dit jaar maakte het Engelse luxe warenhuis Harrods bekend een bachelor in verkoop aan te bieden aan hun personeel.
(Bron)

Geen opmerkingen: