maandag, augustus 16, 2010

Beer bevrijd van plastic pot om hoofd

AMSTERDAM - Een jonge beer in Florida heeft tien dagen lang met een plastic pot om zijn hoofd rondgelopen waardoor hij niet kon eten of drinken.
De kleine zwarte beer werd eind juli door een voorbijganger samen met zijn moeder en twee broertjes gesignaleerd in het Ocala National Forest in de Verenigde Staten terwijl hij met zijn hoofd vast zat in de pot, zo is te zien op een foto van CNN.
Het gezinnetje had waarschijnlijk eten gezocht in de afvalbakken van het park, waarna het beertje vast kwam te zitten. Nadat het dier gespot werd hebben parkwachters tien dagen lang naar het 6 maanden oude dier gezocht, voordat ze hem uiteindelijk konden bevrijden.
Dat ging nog niet zonder slag of stoot: de moeder van het dier verzette zich flink tegen de vangst en werd uiteindelijk verdoofd zodat de parkwachters bij het beertje konden komen. Er werd al voor het leven van het dier gevreesd.
Het beertje dat in de Verenigde Staten nu bekend staat als 'jarhead' kon amper nog op zijn benen staan. Nadat hij een dag met zijn familie aansterkte is hij verderop in het bos vrijgelaten, zo is te zien op beelden [filmpje op dezelfde site] .
(Bron)

Geen opmerkingen: