zondag, augustus 15, 2010

Lourdes ontruimd na bommelding

LOURDES - De politie in het Mariabedevaartsoord Lourdes in het zuiden van Frankrijk heeft zondag ongeveer 30.000 pelgrims geƫvacueerd, nadat een bommelding was binnengekomen. De gelovigen vierden het feest van Maria Tenhemelopneming.
Een politiewoordvoerder zei dat er een anonieme melding was binnengekomen waarin werd aangekondigd dat rond 15.00 uur in de heiligdommen van Lourdes vier bommen zouden ontploffen.
''Wij proberen de heiligdommen te ontruimen en te voorkomen dat de mensen die er zijn vertrokken om te gaan lunchen, er terugkeren'', aldus de woordvoerder.
Het is nog niet bekend van wie de bommelding afkomstig is. Er zijn vooralsnog geen explosieven gevonden.
Of onder de bezoekers ook Nederlanders zijn, is niet bekend. Er is momenteel geen georganiseerde reis vanuit Nederland naar het Franse bedevaartsoord.
Dat laat een woordvoerster van de Vereniging Nationale Bedevaarten (VNB) desgevraagd weten. De zegsvrouw sluit niet uit dat Nederlanders op eigen gelegenheid in de pelgrimsplaats zijn.
Lourdes ligt in het zuidwesten van Frankrijk, vlakbij de grens met Spanje. In 1858 zou de 14-jarige Bernadette achttien keer Maria hebben gezien in een grot. Het Zuid-Franse plaatsje groeide door de verschijning uit tot een van de bekendste katholieke bedevaartsoorden.
(Bron)

Heiligbommen?

Geen opmerkingen: