vrijdag, augustus 20, 2010

Ouders vinden verloren zoon op kerkhof

LILLE - De ouders van een 42-jarige Fransman hebben een bizarre ontdekking gedaan tijdens de begrafenis van een familielid.
Onderweg naar de uitgang van een begraafplaats in de omgeving van de stad Lille in Noord-Frankrijk stuitten ze op een recent geplaatste grafzerk met daarop de naam van hun zoon, met wie ze maar geen contact konden krijgen in de dagen voor de begrafenis van het familielid.
La Voix du Nord publiceerde vrijdag een verhaal over het voorval, dat woensdag gebeurde. ''Binnen twee of drie seconden begon iedereen te schreeuwen'', aldus Elie Langlet, vader van de overleden man, tegen het dagblad.
Moeder Josianne viel volgens hem flauw. ''Ze begraaft haar broer en vindt haar zoon in een graf in de buurt. Dit is ongelofelijk.''
De zoon bleek al op 5 juli te zijn overleden, volgens de autoriteiten door natuurlijke oorzaak. De beheerder van de Hellemmes-begraafplaats had het stoffelijk overschot begraven in het hoekje voor arme mensen.
Het is niet helemaal duidelijk waarom de familie niet op de hoogte is gesteld van het sterfgeval. Volgens een woordvoerder van het kerkhof gebeurt het vaker dat iemand wordt begraven zonder dat er familie aanwezig is. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als er geen contactadres voor handen is.
De moeder verklaarde dat ze haar zoon in de dagen voor de begrafenis van haar broer een aantal keer probeerde te bereiken. Ze dacht dat haar zoon haar negeerde in verband met een eerdere ruzie.
Ze accepteert de gang van zaken niet en noemde het onvoorstelbaar dat niemand had geprobeerd de familie te bereiken ondanks de mogelijkheden van de moderne communicatietechnologie. ''Iemand heeft zijn werk niet gedaan'', aldus de moeder. ''Ik eis een verklaring.''
(Bron)

Geen opmerkingen: