woensdag, augustus 18, 2010

Jongeren joyriden in bouwput Noord-Zuidlijn

AMSTERDAM - Jongeren hebben de afgelopen maanden meermalen na een avondje stappen ongehinderd kunnen rondrijden met graafmachines in de bouwput van metrostation Vijzelgracht in Amsterdam.
Dat meldt Het Parool dinsdag. Een van de joyriders, die niet met zijn naam in de krant wil, zegt tegen Het Parool dat de hekken rond de bouwput gewoon openstonden, en dat de sleuteltjes in het contactslot zaten.
De jongeren zeggen grote schade te hebben kunnen aanrichten, met name met de boorkoppen die ze in de bouwput aantroffen: "Als we hadden willen rellen, dan hadden we niet alleen die wagens kunnen vernielen, maar bijvoorbeeld ook zo'n machine tegen een wand aan kunnen zetten en weg kunnen lopen. Er zijn genoeg mensen die de Noord-Zuidlijn graag zien mislukken."
De bouwput aan de Vijzelgracht is een van de gevoeligste onderdelen van de aanleg van de Noord-Zuidlijn, een metrolijn die Amsterdam-Noord met station Zuid moet verbinden. Door lekkages in de damwanden van het station verzakten enkele monumentale panden bij de bouwput, waarna de werkzaamheden maandenlang stil lagen.
Een woordvoerder van projectbureau Noord-Zuidlijn bevestigt tegenover Het Parool dat de sleutels in de graafmachines achterbleven. Dat zou een bewuste keuze zijn: zo kan er bij calamiteiten direct worden ingegrepen. De gemeente zegt dat de bouwput uit kostenoverwegingen niet 24 uur per dag bewaakt wordt.
(Bron)

Geen opmerkingen: