zaterdag, augustus 21, 2010

Roemeen loopt uren over Alkmaarse daken

ALKMAAR - Een sprong in een sloot en een urenlange vlucht over Alkmaarse daken hielpen een 23-jarige Roemeense autodief vrijdagochtend niet om uit handen van de politie te blijven.
De man, die bij zijn vluchtpoging bovendien zijn enkel verbrijzelde, werd volgens de politie ingerekend vlak voordat hij opnieuw in een sloot in wilde springen.
Agenten zagen de Roemeen rond vier uur rijden in een auto op de Noorderkade in Alkmaar. Omdat de auto erg langzaam reed en over de weg slingerde, gaven de agenten een stopteken.
De 23-jarige bestuurder stopte en stapte samen met zijn passagier uit. Het duo liep in de richting van de agenten, maar draaide zich plotseling om en vluchtte via een sloot een woonwijk in.
Een ingezette politiehond trof de bestuurder aan bij een tuin. Maar agenten konden de man niet aanhouden omdat hij op het dak van een woning klom. De Roemeen liep vervolgens ongeveer twee uur lang over verschillende daken en haalde hierbij veel Alkmaarders uit hun slaap.
Rond zes uur verbrijzelde de verdachte zijn enkel toen hij van een dak sprong. De politie slaagde erin de verdachte aan te houden voor hij opnieuw via een sloot ontkwam. De compagnon van de Roemeen wist overigens wel te ontkomen.
(Bron)

Geen opmerkingen: