maandag, augustus 16, 2010

Veel scheepjes in problemen door harde wind

IJMUIDEN - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft het zondagmiddag erg druk gehad met tientallen zeilschepen en motorschepen die door de harde wind in de problemen kwamen. Dat heeft een woordvoerder gemeld.
In totaal kwamen zondagmiddag achttien reddingsstations van de KNRM over de hele kust meerdere keren in actie. Volgens de zegsman is dat ''erg veel voor een zondagmiddag''. Het ging vooral om zeilschepen die water maakten of zelfs omgeslagen waren en motorschepen die door de zware golfslag motorstoring hadden gekregen.
Door de koude wind waren er gelukkig maar heel weinig zwemmers in zee, stelt de reddingsmaatschappij. Ook surfers kwamen amper in de problemen, omdat ''met zulke harde wind doorgaans alleen zeer geoefende surfers het water op gaan''.
Voor de kust van Goeree-Overflakkee was zondag aan het eind van de middag enige tijd een zwemmer vermist. Maar na een zoekactie van de KNRM werd die weer gevonden.
Het KNMI waarschuwt dat de harde wind maandag aanhoudt. Voor de kust bereikt de wind naar verwachting kracht 6 tot 7, dezelfde sterkte als zondag.
(Bron)

Ik hoorde zaterdag een nieuwsbericht dat veel zwemmers in de problemen waren geraakt wegens sterke stromingen - op stranden met een strandwacht wordt daar doorgaans duidelijk voor gewaarschuwd, en de stromingen waren vooral sterk bij pieren. Goh. Verrassend.

Geen opmerkingen: