woensdag, maart 23, 2005

In brand steken haar lerares mogelijk stoerdoenerij

DORDRECHT - Of de twee leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht, die maandag het haar van hun docente in brand staken, dat bewust hebben gedaan, is nog niet duidelijk. "De nuance tussen bewust en stoerdoenerij, zal gemaakt moeten worden door de politie, omdat wij de zaak wat dat betreft aan hen overlaten", aldus adjunct-directeur A. Cové. woensdag.
De twee meisjes van 13 en 14 jaar oud hebben twee dagen in de politiecel gezeten. Woensdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hun 56-jarige lerares geeft gewoon weer les.
Het standpunt van de directie van de school is volgens Cové heel helder. "Voor leerlingen die zich op een dergelijke manier misdragen is op onze school geen plaats. De strafrechtelijke kant van de zaak wordt door de politie en rechter behandeld die daar zelf ook mededelingen over zullen doen. Communicatie over het schoolstandpunt wordt alleen gegeven door de rector."
(Bron)

Is het dan minder erg als het uit stoerdoenerij is? Het gaat er toch meer om dat ze beseffen wat de gevolgen kunnen zijn lijkt me.

Geen opmerkingen: