donderdag, maart 24, 2005

Peuterspeelzaal dicht na vondst kogeltjes

JIPSINGHUIZEN - Een peuterspeelzaal in het Groningse Jipsinghuizen is donderdag op last van de burgemeester met onmiddellijke ingang gesloten nadat er tijdens een routinecontrole van de GGD kleine loden kogeltjes waren gevonden. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Vlagtwedde, waar Jipsinghuizen onder valt, donderdag bevestigd.
De kogeltjes zijn vermoedelijk afkomstig van een schietclub die in het lokale buurthuis dezelfde ruimte huurt als de peuteropvang. Volgens de zegsman was het de gemeente niet bekend dat beiden van dezelfde zaal gebruik maken. De gemeente wil dan ook bekijken of de schietclub mogelijk elders kan worden ondergebracht.
De GGD onderzoekt hoe gevaarlijk de loden kogeltjes voor kinderen zijn. De uitslagen van dit onderzoek worden dinsdag verwacht. In ieder geval blijft de speelzaal tot die tijd gesloten en zal de ruimte grondig worden gereinigd. De ouders van de vijftien kinderen die gebruik maken van de ruimte zijn inmiddels per brief over de situatie geïnformeerd.
(Bron)

Geen opmerkingen: