donderdag, maart 24, 2005

Salaris baas Nuon stijgt 42 procent

AMSTERDAM - Nuon-directeur Ludo van Halderen heeft zijn salaris vorig jaar met 42 procent zien stijgen tot 815 duizend euro. Naast deze salarisverhoging ontvangt hij een eenmalige pensioenstorting van 599 duizend euro. Dat meldt de Volkskrant donderdag.
Door deze salarisstijging behoort Van Halderen volgens de krant tot een van de bestbetaalde bestuurders in de publieke sector van Nederland. Met 1,4 miljoen euro per jaar kost deze baas meer dan Gerlach Cerfontaine van Schiphol (602 duizend euro) en Aad Veenman van de Nederlandse Spoorwegen, die goed is voor 618 duizend euro per jaar.
De provincie Gelderland heeft als grootaandeelhouder van Nuon met "verontrusting" kennis genomen van het hoge salaris van topman L. van Halderen van het energiebedrijf. Dat zei een woordvoerder van de provincie donderdag.
De kwestie komt volgende maand aan de orde op een ingelaste vergadering van het provinciaal bestuur, in de aanloop naar de algemene aandeelhoudersvergadering van Nuon. Gelderland, dat 42 procent van de aandelen houdt, heeft vorig jaar nog aangedrongen op terughoudendheid bij het verstrekken van bonussen.
(Bron)

Geen opmerkingen: