woensdag, juli 20, 2005

Justitie rolt illegale sigarettenfabriek op

DEN HAAG - De opsporingsdienst FIOD/ECD en de douane hebben woensdag een illegale sigarettenfabriek opgerold in Twente. In Rotterdam werd een bedrijfspand aangetroffen waar dozen met sigaretten in stonden, zo maakte justitie woensdag bekend. Het is de eerste keer dat er in Nederland een illegale sigarettenfabriek is opgerold.
De FIOD/ECD en de douane hebben op diverse plekken in Nederland panden doorzocht. Er zijn miljoenen sigaretten en duizenden kilo's ruwe tabak in beslag genomen. Het bedrijfspand in Twente bevatte een "complete professionele productielijn", aldus justitie. Tot nu toe zijn er dertien aanhoudingen verricht. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.
De verpakte sigaretten maakten inbreuk op een Brits sigarettenmerk. Justitie leidt daaruit af dat de partij waarschijnlijk was bedoeld voor de Engelse markt. Over de sigaretten werd geen accijns geheven.
Het vermoeden bestaat dat dagelijks een volle vrachtwagen met sigaretten werd afgevoerd. Hoe lang de verdachten dat al deden, is niet bekend.
(Bron)

Geen opmerkingen: