dinsdag, juli 19, 2005

Nederlander gestresst door financiële zorgen

AMSTERDAM - Bij tweederde van de volwassen Nederlanders wordt de dagelijkse stemming het meest verpest door financiële zorgen. Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart onrust en een beklemd gevoel door zijn financiële situatie. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van Blauw Research onder circa 550 mensen tussen de 25 en 65 jaar, dat in opdracht van zorgverzekeraar VGZ en De Hypotheker is verricht.
Volgens de zorgverzekeraar en de financiëel adviseur hangen de budgettaire zorgen vaak samen met gevoelens over de gezondheid. Driekwart van mensen met financiële zorgen zegt ook veel stress te ervaren over hun gezondheid. Hetzelfde geldt voor de helft van mensen, die zeggen geen problemen met geld te kennen.
Vrouwen maken zich meer zorgen om hun financiële situatie (60%) dan mannen (47%). Ruim 60% is daardoor een beetje tot zeer gestresst. Onder de hoogste inkomensgroep (vanaf 45.000 euro) ligt dit percentage op 35%.
Mensen met een laag inkomen denken dat mensen met veel financiële middelen een zorgeloos leven leiden (43%), maar personen uit de hoogste inkomenscategorie delen deze mening niet direct (21%). Opvallend is dat slechts één op de tien (11%) Nederlanders op zoek gaat naar een deskundig financieel advies.
(Bron)

Geen opmerkingen: